Відгуки про Райффайзен Банк

Для того, щоб залишити відгук, потрібно увійти або зареєструватися
Виталий Каракаш 1 квітня 2026, 16:53
Открыл счет. Через 10 мин закинул туда деньги. Еще через 5 мин счет заблокирован!)) С 10 попытки связался, придурковатый робот никак не соеденял. Отправлял обратиться в техподдержку, на номер который я собственно и звонил! Оператор сказал, что банк решил дальше не сотрудничать 😁 Ну так им захотелось. Теперь вынужден тратить свое время и ехать в отделение. Банк крайне не рекомендую.
1 квітня 2026, 16:59
Добрий день.
Шкода, що одразу після відкриття рахунку Ви зіштовхнулися з таким неприємним моментом і не мали можливості нормально почати користуватися сервісом.
Хочемо запевнити, що Райф не блокує рахунки безпідставно. Такі рішення можуть прийматися лише на основі внутрішніх правил безпеки та вимог законодавства, і наша мета — захист клієнтів та їхніх коштів.
Ми щиро хочемо допомогти розібратися саме у Вашому випадку.
Для цього, будь ласка, напишіть нам в особисті повідомлення ідентифікаційний код та контактний номер телефону. Це дасть можливість детально перевірити інформацію та надати Вам точну відповідь щодо даної ситуації.
Інна Копиленко 30 березня 2026, 22:17
Маю бізнес. Мій ФОП оформлений офіційно, всі декларації і потрібні квитанції я маю. Відкрила валютну карту в Райфайзен Банку для того щоб мати змогу сплачувати рекламу у фейсбук. Тиждень тому мене без попередження просто викинуло з додатку. Після звернення в службу підтримки мені повідомили що я маю відвідати відділення і особисто надати документи про походження коштів, на що я погодилась. Хоча дізнатись від банка які саме транзакції їх збентежили- була та ще задача. Щоб отримати відповідь на це питання мені треба було чекати коли мені перетелефонують 2 доби. Але на цьому пригоди не скінчились, оскільки одразу після дзвінка банк надіслав мені лист в якому повідомив що відмовляє мені в обслуговуванні. Як бізнесу вести справи в умовах війни, коли банки типу Райфайзен просто підкидають проблем. Картка привʼязана до робочих рекламних акаунтів, робота стала через те що Райфайзен привласним мої кошти і раптово вирішив що оплата реклами на фейсбук- є чимось кримінальним! Бізнесу не рекомендую звʼязуватись з цим банком. Просто жах!
31 березня 2026, 8:58
Добрий день. Дуже шкода, що Вам довелося зіштовхнутися з такою ситуацією. Розуміємо, наскільки важливо для бізнесу мати безперебійний доступ до рахунку, особливо під час війни. Хочемо запевнити, що банк ніколи не блокує рахунки безпідставно, а подібні перевірки проводяться виключно відповідно до вимог законодавства.
Дуже хочемо допомогти у вирішенні питання. Ваше звернення вже зафіксовано та передано в роботу менеджеру з клієнтського сервісу. Спеціаліст зв’яжеться з Вами одразу, щойно проаналізує деталі справи.
megoirysik 26 березня 2026, 11:57
На жаль, також стикнулась з проблемою оновлення даних у банку. В 2024 була зміна паспорту, у звʼязку з одруженням та зміною паспорту. Після отримання нового паспорту я фізично прийшла у відділення банку і надала всі необхідні документи, співробітник банку відповів, що все оновив. Рік користувалась послугами банку без проблем, поки не отримала переказ через Аваль експрес, тоді мені повідомили з банку, що зарахувати гроші на особистий рахунок не можуть, тому що номер паспорту, який вказав відправник і який вказаний у документах банку не співпадає. Довго дізнавалась, що саме не так, комунікація з банком дуже повільна, відповідають як небудь, тільки, щоб відстали. В кінецевому рахунку виявилось, що проблема зі сторони банку, а не відправника, що співробітник банку змінював коли я фізично приходила у відділення мені невідомо. Отримала інформацію, що необхідно надіслати підписані документи через дія підпис на електронну пошту банку, відправила через годину. Вже минув тиждень-ніякого зворотнього звʼязку від банку я не отримала. Мій переказНа жаль, також стикнулась з проблемою оновлення даних у банку. В 2024 була зміна паспорту, у звʼязку з одруженням та зміною паспорту. Після отримання нового паспорту я фізично прийшла у відділення банку і надала всі необхідні документи, співробітник банку відповів, що все оновив. Рік користувалась послугами банку без проблем, поки не отримала переказ через Аваль експрес, тоді мені повідомили з банку, що зарахувати гроші на особистий рахунок не можуть, тому що номер паспорту, який вказав відправник і який вказаний у документах банку не співпадає. Довго дізнавалась, що саме не так, комунікація з банком дуже повільна, відповідають як небудь, тільки, щоб відстали. В кінецевому рахунку виявилось, що проблема зі сторони банку, а не відправника, що співробітник банку змінював коли я фізично приходила у відділення мені невідомо. Отримала інформацію, що необхідно надіслати підписані документи через дія підпис на електронну пошту банку, відправила через годину. Вже минув тиждень-ніякого зворотнього звʼязку від банку я не отримала. Мій переказ теж завис, коли я його отримаю мені невідомо. Виходить, що через те, що співробітник банку щось пропустив, я не можу отримати свої гроші. Спілкування через додаток жахливе-відповідають через декілька годин, а клієнту відповідати потрібно миттєво, бо Рея завершує розмову дуже швидко. Дуже сумно.
26 березня 2026, 11:58
RaiffaizenAlex 26 березня 2026, 12:37
Дякуємо за очікування відповіді.
Шкода, що Вам довелося зіткнутися з такими незручностями під час оновлення паспортних даних. Розуміємо, наскільки це неприємно, особливо коли затримка стосується доступу до власних коштів. Такі ситуації точно не мають траплятися і нам дуже прикро, що довелося витрачати час на пошук інформації та повторні звернення.
Щодо затримок у комунікації в чаті - справді, наразі навантаження значно більше звичного, тому відповіді можуть приходити повільніше. Ми робимо все можливе, щоб кожен отримав відповідь в найкоротші терміни.
Хочемо детально розібратися та допомогти, будь ласка, надішліть нам Ваші дані в приватні повідомлення ідентифікаційний код та контактний номер телефону. Передамо інформацію фахівцям та докладемо максимум зусиль, щоб прискорити вирішення питання і якнайшвидше забезпечити Вам доступ до коштів.

RaiffaizenAlex 26 березня 2026, 15:12
Ваше звернення передано в роботу менеджера з питань клієнтського сервісу. Будь ласка, очікуйте на подальший зворотний зв’язок.

Світлана Блажинська 25 березня 2026, 22:24
Я, Блажинська Світлана Федорівна, пенсіонерка та ваша багаторічна клієнтка. Рятуючись від війни, я тимчасово перебуваю в Німеччині (статус тимчасового захисту, § 24). Мій єдиний засіб до існування — це українська державна пенсія, яка надходить на рахунок у вашому банку.

Кілька днів тому я спробувала зайти в додаток MyRaif з іншого телефону. Замість того, щоб просто перевірити мою особу, ваша система безпеки не лише заблокувала вхід, а ПОВНІСТЮ АНУЛЮВАЛА мою картку!

Але найгірше почалося, коли ми звернулися до служби підтримки. Ваші співробітники влаштували справжній шантаж. Вони навідріз відмовилися розблокувати мій соціальний рахунок, висунувши абсолютно незаконний ультиматум: щоб отримати доступ до СВОЄЇ ж пенсії, я ЗОБОВ’ЯЗАНА заповнити ваш банківський «опитувальник», де маю примусово вказати себе податковим резидентом Німеччини та надати німецький податковий номер (TIN)!

Ви взагалі розумієте, що ви робите?! Я — громадянка України, мій дім і все моє життя в Україні. Я перебуваю за кордоном ТИМЧАСОВО і вимушено! Згідно зі ст. 14.1.213 Податкового кодексу України, мій «центр життєвих інтересів» — Україна, і я є її резидентом. Але ваш банк буквально викручує мені руки: «Або підписуй брехливу анкету про те, що ти резидент іншої країни, або сиди без копійки на хліб у чужій державі».

Ви використовуєте технічне блокування, щоб закрити власні дірки у звітності (KYC), примушуючи літню людину брати на себе непередбачувані податкові ризики в Європі! Ви взяли мою державну пенсію в заручники!

Офіційна скарга на ваші дії щодо незаконного утримання соціальних виплат та шантажу ВЖЕ подана до Національного банку України (НБУ).

Вимагаю від компетентного керівництва негайно зв’язатися зі мною, провести дистанційну ідентифікацію за наявними українськими документами та розблокувати мій пенсійний рахунок БЕЗ примусу до зміни податкового резидентства! Ганьба такому ставленню до клієнтів під час війни!
26 березня 2026, 9:04
Добрий день. Дякуємо за очікування відповіді.
Нам прикро, що після багатьох років нашої співпраці виникла ситуація, яка спричинила незручності. Цінуємо Вашу довіру та хочемо пояснити причини обмежень.
Коли банк фіксує ознаки нетипової активності наприклад, вхід у застосунок з нового мобільного пристрою — система автоматично застосовує тимчасові обмеження для карток. Це стандартна процедура безпеки, яка спрямована виключно на захист коштів та особистих даних.
Також хочемо звернути увагу, що ми працюємо відповідно до чинного законодавства. Якщо клієнт перебуває за кордоном понад 183 дні, він вважається податковим резидентом країни перебування. У таких випадках банк зобов’язаний мати актуальну інформацію про клієнта, аби продовжувати обслуговування.
Ми хочемо детально розібратися у Вашому питанні та якнайшвидше допомогти. Для цього нам необхідно уточнити деякі дані. Будь ласка, надішліть у приватні повідомлення Ваш ідентифікаційний код та актуальний номер телефону для зв’язку.
Очікуємо на Ваше повідомлення.

RaiffaizenAlex 26 березня 2026, 9:13

Вова Зубко 25 березня 2026, 14:04
Знайшов чужу картку, хотів повернути, найтупіший бот який нічого не розуміє
25 березня 2026, 14:12
Добрий день!
Шкода, що трапилась така ситуація і голосовий помічник не зміг Вам допомогти. Райф активно впроваджує технології штучного інтелекту і наш бот призначений для швидкого реагування на поширені запити. Ми постійно покращуємо його роботу, щоб сервіс був максимально корисним та комфортним.
Щоб зафіксувати інформацію щодо знайденої картки, будь ласка, напишіть нам у приватні повідомлення.

quento 24 березня 2026, 9:35
8 років я був преміальним клієнтом Райфайзен Банку.

Я ІТ-шник з білим доходом, плачу податки, всі операції прозорі. За ці роки від банку не було ЖОДНОГО питання. Ні разу. Ні по доходах, ні по переказах, ні по чомусь ще.

Поки я не вирішив закрити преміальну картку і піти в інший банк.

Через тиждень після того, як я вирішив закрити рахунок, мені прилітає лист: я, виявляється, «високоризиковий клієнт» 😂, і банк в односторонньому порядку розриває зі мною відносини.

Я пишу в банк, питаю, що взагалі відбувається. І отримую у відповідь просто якийсь сюр.

Щоб повернути доступ до можливості користуватися банком я маю:
розписати свою діяльність
підтвердити освіту
назвати всіх контрагентів
показати податкові декларації
витягнути виписки з інших банків
пояснити кожен переказ 🫠

Список не є вичерпним… 😂

Преміальний клієнт 8 років, нуль питань, і на виході тобі влаштовують допит з пристрастю.

Якщо ви клієнт Райфайзен Банку, просто майте на увазі, що в якийсь момент ви можете прокинутися «високоризиковим» без жодних передумов і почати доводити, що ви не верблюд.
24 березня 2026, 9:43
Добрий день!

Нам прикро, що у Вас склалося таке враження після багаторічної співпраці.
Хочемо запевнити, що банк суворо дотримується вимог чинного законодавства та внутрішніх процедур, які спрямовані на захист клієнтів і їхніх коштів. Кожне рішення про блокування рахунку приймається після ретельного аналізу та перевірки, щоб уникнути будь-яких необґрунтованих дій.
Хочемо детально розібратися саме у Вашому випадку та надати повне пояснення. Будь ласка, напишіть нам у приватні повідомлення ідентифікаційний код та контактний номер телефону.

RaiffaizenAlex 24 березня 2026, 10:06

Михаил Бовнегра 19 березня 2026, 21:49
Добрый день, установил рейфайзен исключительно для того чтобы пользоваться фишкой от окко заправлять машину со скидкой, да и доллары покупать переодически так как райф давал самый низкий курс. Сразу как открыл предоставил справку о доходах ок-7 (официально работаю) подняли лимит на переводы до 60к. Ну и начал пользоваться, банком, понравилось что у них нет комисси на переводы на карты, а так как у меня зп с работы на ощад, там на все переводы комиссия, и пенсия по инвалидности на Укрсиббанк получаю, там тоже комиссия на все, то я начал активно пользоваться Райфом. По мимо оф работы и пенсии, доход я получаю занимаясь грузоперевозками, когда наличкой мне дают, когда на карту мне кидаю люди за заказы, по мимо грузо перурзрк также занимаюсь рыбалкой, изготавливаю рыбацкие грузила, снасти и так далее, продаю на олх так и вне интернета. По мимо выше всего перечисленного очень активно пользовался банком, продавал кучу личных ненужных вещей и всякого барахла с гаража, принимал оплаты на карту, переводил деньги родственникам, и получал от родственников и знакомых, короче говоря очень много было переводов по карте, и вот дохожу до кульминации все сказанного, мне приходит пенсия на Укрсиббанк я ее перевожу на райф дабы купить доллар, купил и снял в кассе банка и через день мне блокирую карту и потом через какое-то время приходит на почту лист о том что я какой о мошенник отмываю деньги, мы закрываем вам счет согласно какой-то то статьи. Я пишу Райфу, объясните почему закрываете, могу объяснить свои операции по карте и так далее, отвечают что обратитесь в банк или на горячую линию для закрытия счета.
Вот просто сделали из меня какого-то мошенника и не дают объяснится и просто закрывают счет, это по вашему нормально?
Короче банк то не плохой, но вот это все просто перечеркивает июнго плюсы полностью
20 березня 2026, 9:12
Добрий день!
Розуміємо Ваше розчарування, особливо коли сервіс та умови Вам підходили і Ви активно користувалися рахунком. Ситуації такого типу завжди неприємні і шкода, що вона торкнулася саме Вас.
Маємо пояснити, що банк діє в межах вимог законодавства та власних внутрішніх процедур, які зобов’язують перевіряти операції клієнтів. Важливий момент — рахунки фізичних осіб можуть використовуватися лише для особистих розрахунків. Якщо на карту надходить багато платежів, пов’язаних із продажами чи діяльністю, що має ознаки підприємницької, банк повинен провести додаткову перевірку. Рішення про обмеження чи закриття рахунку приймається тільки після ретельного аналізу інформації.
Передали запит до менеджера з обслуговування клієнтів, він проаналізує ситуацію та проведе комунікацію, прохання очікувати. Дякуємо
VSam17 19 березня 2026, 15:02
звонят постоянно, игнорировать их не помогает, звонят каждый день по несколько раз
Дозвониться до них, чтобы они перестали звонить — нереально. По номеру телефона на сайте ИИ бот, который не дает связаться с оператором, если не понимает вопрос
19 березня 2026, 15:18
Добрий день. Дуже шкода, що Вам доводиться з цим зіштовхуватися — настирливі дзвінки справді можуть сильно дратувати. Рея — це наш помічник, який створений для того, щоб швидше знаходити відповіді та зменшувати черги на лінії. Вона працює автоматично й не завжди може коректно зрозуміти запитання або відразу передати розмову спеціалісту. Вона постійно вдосконалюється, але інколи справді може «розгубитися» під час діалогу. Хочемо допомогти розібратися. Будь ласка, напишіть нам у приватні повідомлення номер телефону, на який надходять ці дзвінки, та, за можливості, прикріпіть скрін із номером, що телефонує. Передамо інформацію фахівцям, щоб перевірити ситуацію та зупинити небажані контакти.
RaiffaizenAlex 19 березня 2026, 17:55
Ваше звернення вже передано в роботу менеджеру з клієнтського сервісу, який зателефонує Вам після аналізу ситуації та допоможе з вирішенням.

Проблема вирішена
Kateryna07 19 березня 2026, 15:01
Сьогодні вранці некоректно відображався баланс, поговорити з оператором неможливо, Рея постійно завершує розмову, а в чаті дуже швидко закрили діалог. Потім баланс оновився, але немає можливості використовувати свої кошти, оператора в чаті прочекала купу часу, після того як він прийшов і спитав три питання, сказав що передає мій чат і пропав, мої повідомлення ніхто не читає. Зайти в кабінет через сайт забрали можливість! один цей додаток який працює некоректно. Жахливе ставлення до клієнтів і це при тому що я на зарплатному проєкті та постійний клієнт вже багато років. Навіть якщо у вас проблеми технічні, не потрібно ігнорувати людей, цілий день не маю можливість користуватись своїми грошима!
19 березня 2026, 15:14
Добрий день. Нам щиро прикро, що Вам довелося зіткнутися з такими незручностями, особливо коли потрібно мати доступ до власних коштів без затримок. Такого досвіду точно не повинно бути.
Сьогодні дійсно баланс оновлювався з затримкою. Також через підвищене навантаження чат міг працювати повільніше, ніж зазвичай.
Дякуємо, що багато років з нами. Ми справді цінуємо це і працюємо над тим, щоб якнайшвидше виправити Ваш досвід. Ми дуже хочемо розібратися саме з Вашим зверненням та допомогти повернути повноцінний доступ до коштів. Будь ласка, напишіть нам у приватні повідомлення номер телефону та ідентифікаційний номер. Докладемо максимум зусиль для індивідуального вирішення питання.

RaiffaizenAlex 19 березня 2026, 15:33
Ваше звернення вже передано менеджеру з клієнтського сервісу. Він особисто проконтролює вирішення ситуації. Будь ласка, очікуйте на подальший зворотний зв’язок.

RaiffaizenAlex 20 березня 2026, 15:03
Добрий день!
Дякуємо, що дали нам можливість розібратися в ситуації. Наш менеджер з клієнтського сервісу вже зв’язався з Вами та надав усі необхідні пояснення.
Якщо надалі виникатимуть запитання — будь ласка, звертайтеся. Ми завжди поруч, щоб допомогти.
zvonok121212 19 березня 2026, 9:20
Доброго дня!
Якщо виникають проблеми і потрібно звязатись з оператором, то це нереально, якийсь квест починається, чекати потрібно по 1 годині мінімум відповіді на гарячій лінії, а буває і пів дня. Рея яка в них є, допомоги ніякої не надає, а відправляє відразу на гарячу лінію, на якій знову потрібно чекати хто знає скільки. Зникли гроші з картки запитати куди і за що виходить нівкого,
19 березня 2026, 9:26
Добрий день!
Наразі оновлення балансів по рахунку може відбуватися трохи довше, ніж зазвичай. Ми вже працюємо над вирішенням цього питання і орієнтовно протягом години актуальний баланс відобразиться коректно.
Щодо часу очікування відповіді на гарячій лінії та в чаті, дійсно зараз маємо підвищене навантаження, тому час обробки звернень збільшився. Докладаємо максимум зусиль, щоб кожен клієнт отримав підтримку і відповідь обов’язково буде надана.
Дякуємо за Ваше терпіння та розуміння.
securelistua 18 березня 2026, 15:50
Заблокували мою картку з грошима на рахунку під приводом «несанкціонованого доступу». Розблокувати — неможливо: інфоцентр відправляє в чат, чат — назад в інфоцентр. Замкнуте коло ботів. Жива людина в цьому банку — вимираючий вид.

Але це дрібниці на фоні того, хто насправді стоїть за вивіскою «Райффайзен Банк».

Материнська контора — Raiffeisen Bank International (Австрія) — найбільший західний банк, який досі працює в Росії. Ось що вони робили, поки мені блокували картку:

— НАЗК визнало RBI міжнародним спонсором війни.
— Напередодні повномасштабного вторгнення переправили до РФ $10 млрд готівкою — 189 партій, частина прибула 24 лютого, коли танки вже йшли на Київ (розслідування OCCRP).
— Їхня російська «дочка» офіційно визнала «ДНР» і «ЛНР» та видавала пільгові кредити окупантам — кредитні канікули за участь у війні проти нас.
— Bloomberg виявив, що банк обслуговував постачальників ракетних систем — тих самих «Калібрів», якими бомблять наші міста.
— За час повномасштабної війни заробили в РФ мільярди і сплатили сотні мільйонів євро податків у бюджет країни-агресора. Самі порахуйте, скільки це ракет.
— Їхнього ІТ-спеціаліста Тимура Ізмайлова мобілізували й за три тижні він загинув на фронті проти України (Reuters).
— А в Україні тим часом «забули» намалювати Крим на карті на власному сайті.
— Голову правління Писарука НАБУ затримувало у справі про розкрадання 1,2 млрд грн стабкредиту.

Вони не можуть вийти з росії вже три роки. Але чудово вміють заблокувати картку українця і футболити його по колу ботами.

Мої 2000 грн для них — пил. Але для мене це питання принципу. Банк, який годує ворога мільярдами, а своїх клієнтів в Україні тримає за худобу — не заслуговує жодної гривні українців.

Геть з України. Забирайте свої боти й котіться до своїх друзів у москву.
18 березня 2026, 16:00
Добрий день! Розуміємо Ваші емоції щодо ситуації з карткою. Маємо пояснити, що банк робить усе можливе для безпеки коштів клієнтів, їх збереження та запобігання можливим шахрайським діям.
Бот в інформаційному центрі дійсно може рекомендувати звернутися до чату залежно від Вашого звернення. При цьому йому можна повідомити про неможливість такого звернення й вирішення питання тут і зараз.
Райф — український банк, окрема юридична особа й працює виключено в межах законодавства України.
Хочемо детально розібрати ситуацію та надати пояснення. Будь ласка, напишіть нам у приватні повідомлення Ваш ідентифікаційний код і контактний номер телефону. Чекаємо!

Тетяна Мироненко 13 березня 2026, 9:59
Відділення за адресою: Чернігів, пр-т Перемоги, 21
Минулого місяця я зареєструвалася як фізична особа-підприємець. Про цей банк я дізналася вже після реєстрації — мені зателефонував менеджер і дуже красиво розповідав про вигідні умови обслуговування, виплати та інші переваги.
Я порадилася з бухгалтером, яка допомагає мені у веденні діяльності, і вона сказала, що Райффайзен Банк — непоганий варіант для відкриття рахунку. Тому я вирішила звернутися саме туди.
У Чернігові відділення знаходиться на колі на проспекті Перемоги. Там працює менеджер Тетяна Олексіївна. На жаль, мій досвід спілкування з нею виявився вкрай негативним.
Колись я вже була клієнтом цього банку, коли працювала найманою працівницею і отримувала там зарплату. Але тоді я була зареєстрована під дівочим прізвищем і з іншим номером телефону. З того часу минуло близько 11 років.
Коли я прийшла відкривати рахунок як ФОП, замість того щоб спочатку просто оновити мої дані, менеджер почала плутатися, щось шукати, щось переписувати і постійно щось з’ясовувати. У результаті через три дні мені прийшов лист із вимогою пояснити деякі моменти моєї діяльності, які банку нібито були незрозумілі.
Хоча всю цю інформацію я вже детально розповідала менеджеру під час оформлення. Склалося враження, що їй просто було ліньки нормально внести ці дані в систему.
Я ще раз написала повний опис своєї діяльності і передала його в банк. Після цього мені почали надходити нові питання — ще і ще. Чесно кажучи, це було дуже неприємно, бо складалося враження, ніби я якийсь злочинець і банк робить мені величезну «послугу», просто розглядаючи мою заявку.
Коли мене вдруге запросили до банку для пояснень, я вже вирішила не витрачати більше часу і відкрила рахунок в Ощадбанку.
Чесно кажучи, після цього я вже не планувала мати з цим банком жодних справ, але мені було просто цікаво, чим закінчиться вся ця історія.
У підсумку банк повідомив, що відмовляє мені в обслуговуванні за статтею 15 без будь-яких пояснень і фактично назавжди блокує можливість бути їхнім клієнтом.
Якщо чесно, я була просто шокована.
Мій висновок — банк залишив надзвичайно негативне враження: і рівнем обслуговування, і ставленням працівників, і повною некомпетентністю менеджера.
Мій досвід співпраці з Райффайзен Банком — це суцільне розчарування.
13 березня 2026, 10:08

RaiffaizenAlex 13 березня 2026, 10:23
Дякуємо за очікування! Нам дуже шкода, що перші кроки у встановленні співпраці залишили для Вас не найкращі враження. Ми справді цінуємо кожного клієнта та хочемо, щоб взаємодія з Банком була для Вас комфортною та зрозумілою.
Хочемо пояснити, що відповідно до законодавства Банк має право запитувати дані, необхідні для належної перевірки клієнта. Тому ми запитуємо документи та інформацію для визначення мети та характеру майбутніх ділових відносин з Банком, а також суті, масштабу та виду діяльності.
Ми б хотіли детально проаналізувати Вашу ситуацію та надати пояснення. Будь ласка, напишіть нам в приватні повідомлення Ваші дані (ІПН/ЄДРПОУ та контакнтий номер телефону). Чекаємо!

RaiffaizenAlex 13 березня 2026, 11:33
По Вашому запиту сформовано запит до менеджера з обслуговування клієнтів, він проаналізує ситуацію та проведе комунікацію, прохання очікувати. Дякуємо.

Tkach137 9 березня 2026, 23:11
Відділення за адресою: Київ, вул. Гришка, 6
Мала картку Райффайзен банку, на якій залишалися власні кошти. Рахунком тимчасово не користувалася. Нещодавно зайшла в застосунок і виявила, що банк вже більше року стабільно списує з мене по 30 грн щомісяця як «комісію за обслуговування неактивного рахунку».

Найцікавіше: за весь цей час банк не надіслав ЖОДНОГО персонального сповіщення (ні SMS, ні Viber, ні Push-повідомлення саме про факт щомісячного списання коштів). Тобто гроші зникали з рахунку абсолютно тихо.

Звернулася до служби підтримки. Спочатку оператор заявив, що комісія списується через 12 місяців неактивності. Коли я тицьнула їх носом у виписку, де списання почалися вже через 6 місяців, вони «перевзулися» і сказали, що «тоді були такі тарифи».
> На моє пряме запитання, чому мене не інформували про регулярне зм еншення мого балансу, підтримка (експерт Лілія) відповіла абсолютною відпискою в стилі: «Ви підписали договір, ми публікуємо новини на сайті, ви повинні самі заходити і все перевіряти».

Юридично банк сховався за дрібним шрифтом договору, але фактично — це максимально нечесне ставлення до клієнта. Замість того, щоб попередити людину: «Ваш рахунок стає неактивним, зробіть операцію», банк обирає мовчки викачувати залишок коштів. Вимагала повернути кошти в рамках лояльності через відсутність нормального інформування — отримала шаблонну відмову.

Категорично не рекомендую цей банк тим, хто цінує прозорість та чесне ставлення. Буду закривати всі рахунки.
10 березня 2026, 8:58
Добрий день! Дякуємо за очікування відповіді.

Нам прикро, що ця ситуація викликала у Вас неприємні емоції. Нам важливо, щоб кожен клієнт почувався впевнено та розумів, що відбувається з його рахунком.
Хочемо пояснити детальніше.
Під час відкриття рахунку співробітник Банку обов’язково надає повну інформацію про умови його обслуговування, зокрема щодо правил користування, тарифів та можливих комісій.
Якщо рахунок не використовується 6 місяців і більше, він стає неактивним, і згідно з чинними тарифами починає нараховуватися комісія в розмірі 30 грн/місяць. Щоб уникнути такого списання, достатньо періодично здійснювати будь-яку невелику операцію: поповнення, оплату чи зняття — навіть на мінімальну суму.
Уся інформація щодо тарифів завжди доступна на сайті Банку, за цим посиланням Ви можете ознайомитись з ними у будь‑який момент: https://raiffeisen.ua/storage/files/tariff-26022026.pdf
Ми б хотіли надати детальні пояснення по ситуації. Фіксуємо Ваш запит до менеджера з клієнтського сервісу, який зв’яжеться з Вами.

Igor08041991 7 березня 2026, 11:45
03.03.2026 року на ел. пошту отримав лист від банку про відмову банку від ділових відносин зі мною скеровуючись на положення абзацу 3 частини 1 статті 15 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації доходів…» у зв’язку з встановленням неприйнятно високого рівня ризику.
Після цього я звернувся в чат Райффайзен Банк, надав пояснення щодо походження коштів на рахунку та прикріпив довідку ОК-05. Ліміт переказів з рахунку на рахунок у 100тис. грн. не перевищував, більше того за лютий місяць 2026 року оборот по рахунках становив в районі до 50тис. грн.
07.03.2026 року отримав дзвінок від представника Райффайзен Банку, який повідомив мене що нажаль банк не може продовжувати зі мною ділові відносини, на запитання «чому?» я так і не отримав відповіді. Попросили мене закрити рахунки Райффайзен Банку надавши наступну інформацію: «Прошу закрити усі мої рахунки та перерахувати залишки…» Виходить так що ініціатором закриття мого рахунку є я сам? Цікаво… Банк перекладає усю відповідальність на клієнта, хоча закриттям мого рахунку зацікавлений тільки банк.
За роки користування багатьма банками, з жодним банком не виникало таких проблемних питань як з Райффайзен Банком. Не знав щоб розірвати ділові відносини достатньо лише скеруватися на статтю 15 Закону України і відписати клієнту про неприйнятно високий рівень ризику.
7 березня 2026, 11:55
Добрий день!
Розуміємо, що блокування рахунків може бути неочікуваним та вплинуло на Ваші плани. Обмеження рахунку може відбутись лише на основі обґрунтованих обставин. Зазначимо, що процес перевірки зарахувань шляхом надання підтвердних документів передбачений законодавством. Хочемо додати, що Банк не має на меті утримувати кошти клієнтів, а навпаки, зацікавлений у вирішенні питання у максимально короткий термін.
Ми б хотіли проаналізувати ситуацію та допомогти у її вирішенні. Будемо вдячні, якщо Ви надасте Ваші дані в особисті повідомлення, а саме ідентифікаційний код та контактний номер телефону. Чекаємо!

RaiffaizenAlex 9 березня 2026, 9:32
Добрий день!
Вдячні за очікування. Ваше звернення передано до менеджера з питань клієнтського сервісу, просимо очікувати на дзвінок.

RaiffaizenAlex 9 березня 2026, 10:33
Дякуємо Вам за можливість проаналізувати ситуацію. За інформацією від нашого менеджера з клієнтського сервісу, з Вами вже було проведено комунікацію та надано пояснення.
Якщо в майбутньому виникатимуть запитання — звертайтеся, завжди раді допомогти.

fiston 6 березня 2026, 16:26
Хочу обратить внимание потенциальных клиентов и руководства банка на крайне непрозрачную систему обмена валюты в мобильном приложении.

При совершении операций обмена я столкнулся с тем, что курс меняется буквально каждые несколько секунд при входе в меню обмена валют. Разница достигает 0.41%
Из-за такой нестабильности покупка превращается в лотерею: при повторном заходе в меню курс внезапно меняется, что вводит в заблуждение и повышает риск совершить сделку по завышенной цене. В системе отсутствует даже кратковременная фиксация курса, которая позволила бы подтвердить операцию по выбранным условиям.
6 березня 2026, 16:35
Добрий день. Розуміємо, що часті зміни курсу можуть викликати дискомфорт та виглядати незрозуміло. В «MyRaif» курс оновлюється динамічно та залежить від ринкових коливань, тому в окремі моменти він може змінюватися частіше. Ми не фіксуємо його наперед, щоб Ви бачили актуальний курс саме на момент підтвердження операції. Також часто курс може змінюватись протягом дня, коли в Райфі відбувається акція «Валютний курсопад».
Якщо маєте приклади або скриншоти ситуації — будемо вдячні, якщо надішлете їх нам в особисті повідомлення разом із Вашим ідентифікаційним кодом та номером телефону. Це дозволить нам точніше перевірити процес і передати інформацію фахівцям для аналізу звернення та надання Вам чіткої відповіді.
Qwerty1999 6 березня 2026, 12:19
Відділення за адресою: Харків, вул. Європейська, 11
Банк постоянно бомбит различными предложениями льготных покупок за счёт кредитных средств и вариантами выбора кешбека при оплате кредитной картой, но принципиально отказывается открывать кредитную карту даже с нулевым кредитным лимитом. Знакомые инсайдеры говорят, что существует запрет на кредитование жителей прифронтовых городов и чтобы оформить кредитку необходимо не только иметь адрес регистрации места проживания в центральных или западных областях Украины, но и банковские транзакции через pos-терминалы должны быть из тех же регионов.
Как вариант, предлагаю прекратить присылать новости по работе с кредитными картами банка клиентам, у которых нет кредитных карт банка Райф, ведь выдать мне кредитку вам реально не под силу.
6 березня 2026, 12:28
RaiffaizenAlex 6 березня 2026, 12:58
Дякуємо за очікування відповіді. В Райфі кредитні продукти відкриваються лише за наявності персональної пропозиції. Вона формується автоматично на основі багатьох фінансових показників: дохід, стабільність надходжень, кредитна історія, кредитне навантаження. Якщо пропозиція на кредитну картку або кредит готівкою з’явиться, Ви обов’язково побачите її в застосунку «MyRaif» у вкладці «Кредити». Акції в застосунку надходять усім клієнтам, адже частина сервісів може бути корисною і без кредитного ліміту. Але ми врахуємо Ваш відгук щодо комунікацій — це важливо для нас, для цього просимо написати нам в чат підтримки застосунку («Навушники» — «Написати в чат»), фахівці допоможуть Вам з відключенням сповіщень, якщо Ви вже дійсно приймете таке рішення. Проте маємо попередити, що відновити їх можна буде потім лише у відділенні Райфу.
Irina0685 4 березня 2026, 11:26
Дуже рідко залишаю відгуки, особливо негативні, але це той випадок, коли вже немає терпіння. В банку Аваль найжахливіша підтримка! За телефоном неможливо достукатись до спілкування з оператором-людино, постійно бот відповідає. Така ж ситуація з чатом у додатку. Поки переведуть на менеджера, пройде чимало часу. Ще й самі оператори відповідають досить довго.
Для банку це не є припустимим! Клієнти не повинні проходити цілі кола пекла, щоб достукатись до менеджера та отримати нормальну відповідь по питанню.
RaiffaizenAlex 4 березня 2026, 11:33
Добрий день. Щиро прикро читати, що у Вас склалося настільки негативне враження про нашу підтримку. Це точно не той досвід, який ми хочемо давати клієнтам, і нам дуже шкода, що Вам довелося проходити крізь такі труднощі.
Ми постійно працюємо над тим, щоб скоротити час очікування та зробити спілкування з менеджером швидшим. Бот справді відповідає першим та це допомагає швидше знаходити прості рішення, але в складних ситуаціях передача до оператора має відбуватися без зайвих затримок.
Хочемо проаналізувати ситуацію та допомогти у її вирішенні, якщо все ж таки не отримали бажану допомогу. Будемо вдячні, якщо Ви надасте Ваші дані в особисті повідомлення, а саме ідентифікаційний код та контактний номер телефону. Докладемо максимум зусиль для індивідуального вирішення питання.
@RaifHelp
не зарахована Модерація сайту не підтвердила відгук
OlgaHelga 2 березня 2026, 18:55
Після того, як заблокували картку, в Авалі права рука не знає, що робить ліва.
То приходить лист, що я фінансовий злочинець. То дзвінок від менеджера, що трапилося, і давайте підтвердимо всі документи. Потім лист на пошту, які документи хоче банк. Знову лист, що банк ні в якому разі не бажає зі мною мати стосунків.
Ні, нешановний Аваль. Це я не хочу довіряти свої гроші такому банку.
3 березня 2026, 9:00
Добрий день. Дякуємо за очікування відповіді.
Хочемо запевнити, що блокування рахунку відбувається лише у випадках, коли для цього є вагомі підстави. Ми діємо відповідно до чинного законодавства та внутрішніх процедур, щоб гарантувати безпеку коштів наших клієнтів. Перед ухваленням будь-якого рішення проводиться ретельна перевірка, аби уникнути непорозумінь чи помилкових дій.
Щоб ми могли детальніше розібратися у ситуації, будь ласка, надішліть у приватні повідомлення Ваш контактний номер телефону та ідентифікаціний код. Обов’язково зв’яжемося з Вами та допоможемо.

Проблема вирішена
Андрій Клементьєв 27 лютого 2026, 22:36
Відділення за адресою: Київ, вул. Гришка, 6
Став ФОП. Поки що діяльність не ведеться до переоформлення транспорту і ліцензії. Почали телефонувати банки, щоб відкрив у них рахунок ФОП. Відкрив в тому числі в Райффайзен. Райф самий розумний — надіслали лист фінмоніторингу ще до початку відносин як ФОП. Це наразі не потрібно. Ніби вдалось закрити рахунок ФОП. Але якщо не вдалося, то закрийте рахунок ФОП, а коли треба буде відкрию. Наразі неактуально. Я не порушував законодавство про відмивання. За що закривати всі рахунки? Ви в своєму розумі?
28 лютого 2026, 8:54
Добрий день! Дякуємо за очікування відповіді.
Прикро, що Ви зіткнулись з такими складнощами на початку співпраці з Райфом. Насамперед хочемо наголосити, що Банк, згідно з вимогами законодавства, має право запитувати інформацію, необхідну для проведення належної перевірки клієнта. Саме тому ми звертаємось із проханням надати документи та дані, які дають змогу визначити мету й характер майбутніх ділових відносин з банком, а також зрозуміти суть, масштаб і вид діяльності.
За Вашим зверненням вже сформовано запит до менеджера з обслуговування клієнтів. Він проаналізує ситуацію та зв’яжеться з Вами. Будь ласка, очікуйте подальшої комунікації.

OlgaHelga 27 лютого 2026, 17:14
Банк клієнтів не цінує.
Клієнт відповідає тим же.
Враження, ніби від **** відмилася.
Ніколи більше.
27 лютого 2026, 17:19
Добрий день!
Нам дуже шкода, що у вас залишився такий негативний досвід. Для нас важливо, щоб кожен клієнт почувався цінним, і ваш коментар свідчить про те, що щось пішло не так. Будемо вдячні, якщо ви знайдете можливість розповісти детальніше, що саме сталося. Це допоможе нам виправити ситуацію. Очікуємо на Вас у приватних повідомленнях…

Курс валют в Райффайзен Банк

EUR 50 50.89
USD 43.6 44

Курс валют в Райффайзен Банк

EUR 50 50.89
USD 43.6 44
Головна / Банки України 🏦 / Райффайзен Банк 💰 / Відгуки про Райффайзен Банк 📝
На сторінці ви можете ознайомитись з відгуками про Райффайзен Банк, а також залишити коментар про свій досвід співпраці з банком. Відгуки клієнтів, допоможуть вам вирішити, в якому банку краще розмістити депозит, взяти кредит готівкою, відкрити рахунок або просто обміняти валюту. Якщо банки не дають вам кредит, візьміть позику онлайн в мікрофінансових організаціях України.